Πριν ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση.

Πριν ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση.

Σταμάτα να προσπαθείς να μεταμορφωθείς στο ιδανικό έτερον ήμισυ για τον οποιονδήποτε. Αν επιδιώκεις την πραγματική ευτυχία μείνε προσηλωμένος στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Μην προσπαθείς να ταιριάξεις κάπου θυσιάζοντας εσένα.
Κατάλαβε τον εαυτό σου συναισθηματικά και σεξουαλικά. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορείς να εκφράσεις στον άλλο τις πραγματικές σου ανάγκες και να συνάψεις σχέσεις που να σε ικανοποιούν ουσιαστικά. Το να περιμένεις από τους άλλους να καταλάβουν διαισθητικά ποιος είσαι και τις ανάγκες σου τελικά θα σε οδηγήσει σε απογοήτευση.

Μην περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν εφόσον δεν φαίνεται να επιδιώκουν ειλικρινά κάτι τέτοιο. Αν παρατηρείς συμπεριφορές περιφρόνησης και κακομεταχείρισης προχώρησε παρακάτω, μην υπομένεις καταστάσεις με την ελπίδα ότι κάτι μαγικά μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ανεξαρτητοποιήσου από τους γονείς σου, και μη επιτρέπεις να επεμβαίνουν στην προσωπική σου ζωή, μην επιτρέπεις να ελέγχουν θέματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή και την σχέση με τον σύντροφο σου. Μπορείς φυσικά να απολαμβάνεις την παρέα τους, αλλά αν επιμένεις να ζητάς την γνώμη τους και την καθοδήγηση τους για τα πάντα τότε δεν είσαι ολοκληρωμένο πρόσωπο. Και δεν θα είσαι όταν θα εμφανιστεί ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα. Μην περιμένεις από τον σύντροφο σου να σε νταντέψει όπως έκαναν οι γονείς σου μέχρι τώρα. Αυτό μπορεί να μετατρέψει μια υγιή σχέση σε τοξική.

Γράφει ο / η: